Over Arjan

Ik ben Arjan van Waay, geboren op 31 juli 1960 in Maarssen. Van mijn 12e tot en met mijn 18e woonde ik in Gouda. Ik heb daar op de Driestar op school gezeten. Daarna ben ik de HEAO in Utrecht gaan doen en woonde ik weer in Maarssen.

Mijn militaire dienst heb ik vervuld in 1984-1985. Eerst een half jaar opleiding tot foerier in Bussum. Daarna een jaar aan het werk als foerier bij de SROKI (School voor Reserve Officieren en Kaderleden der Infanterie) in Ermelo. Een hardstikke leuke tijd.

Na mijn militaire dienst ben ik gaan werken bij de IZB in Amersfoort. Ik hield me daar bezig met het opstarten van de automatisering van de ledenadministratie en assisteerde in de drukke maanden in de boekhandel.

In 1986 ben ik gaan werken bij Fluttert & Hillen, buro voor bedrijfsondersteuning in Tilburg. Ik werd daar door Adri Laarman opgeleid tot DataFlex programmeur. Na enkele naamswisselingen ging het bedrijf F&H Logistics and Automation heten.

Op 1 januari 1991 heb ik samen met Adri Laarman een deel van het bedrijf overgenomen en onder de naam van Laarman & van Waay BV voortgezet. In de loop van 1991 verhuisde het bedrijf naar Maarssen waar we tijdelijk huisvesting vonden totdat ons kantoor in Houten gereed was. Begin maart 1992 was dit kantoorpand gereed en verhuisden we naar De Haag 3. In 1996 zijn we uit de kantoorruimte gegroeid en kunnen we gelukkig verhuizen naar De Haag 6, de overkant van de straat. Hier zitten we weer op de bovenste etage en kijken we uit over de polder en de natuurgebieden rondom Houten. Een geweldig uitzicht in een heel leuk kantoor.

In december 1996 ben ik getrouwd met Margreet. Toen in 1997 ook nog Baloe bij ons kwam wonen werd mijn huis aan de Zaagmolen wel erg vol en dus te klein. We zijn toen gaan zoeken naar een andere woning en die hebben we gevonden: 18 maart 2000 zijn we verhuisd naar Centraalspoor 16.

Behalve software-ontwikkelaar in onze bedrijven ben ik ook webmaster van een aantal websites. Afhankelijk van benodigde functionaliteit en complexiteit worden sites ontwikkeld met Joomla, WordPress, Magento en ZenCart.